UPCecoRacing de l'ETSEIAT campions a la competició Fòrmula Italy SAE Student 2014

L'equip UPC ecoRacingÉs el primer equip de l’Estat en guanyar una prova de  la competició internacional  universitària  ‘Formula Student’. Presentaran el seu disseny guanyador el dia 25 de setembre a les 17h a l'ETSEIAT.

 

Després de 4 dies d’intensa competició amb més de 80 equips de les millors universitats europees i d'arreu del món, l’equip UPC ecoRacing de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) es va proclamar campió de la Formula SAE Italy 2014 class 3. El campionat va tenir lloc el dia 1 de setembre i el proper dia 25 d’aquest mes presenten en societat  el disseny guanyador a partir del qual construiran el nou bòlid de competició. D’aquesta manera, els estudiants d’ UPC ecoRacing esdevenen el  primer equip de l’estat en arribar a l’esglaó més alt del podi en una competició de Formula Student.

 

L’equip de Terrassa ha ha fet història al circuit Riccardo Paletti (Varano, Itàlia). En aquest circuit, i per davant de 80 equips d’universitats de tot el mon, l’equip d’estudiants UPC ecoRacing de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa va proclamar-se campió de la Fòrmula Italy  SAE Student 2014, que premia el millor disseny de vehicle monoplaça realitzat per estudiants universitaris.

 

El concurs consisteix en una sèrie de proves que han de superar davant d’un jurat molt exigent format per professionals del món de motor de competició.

 

La primera prova va ser el Business Plan, on havien de presentar les opcions de negoci i les estratègies de màrqueting d el monoplaça. En 10 minuts els estudiants de l’ETSEIAT  van convèncer als jutges que el seu pla era el millor de la competició Ni van resultar vencedors de la prova. La següent prova s’anomenava Cost Event. L’equip havia de justificar la viabilitat del projecte, i altres aspectes relacionats amb els materials i  els processos de fabricació. Novament els jutges van valorar molt positivament el projecte i els estudiants de la Politècnica a Terrassa van obtenir la primera posició.

 

La darrera prova era la prova reina, anomenada Design Event, on jutges amb gran experiència i prestigi dins del mon de la competició  F1, GP2, F3 ó  GT, avaluaven totes les decisions tècniques i el concepte general del monoplaça. En aquesta prova els de la UPC van quedar en segona posició fregant la puntuació màxima. 

 

Finalment, el dia 1 de setembre,  el jurat va emetre el seu veredicte i va proclamar campions per al millor disseny l’equip UPCecoRacing pel seu ecoRZ. Ara, els estudiants de l’ETSEIAT treballen amb molta confiança en la construcció  del seu nou bòlid,  l'ecoRZ, amb l’objectiu què la següent temporada estigui preparat per competir amb els altres monoplaces d'arreu del món.

 

El disseny guanyador a la Formula SAE Italy, l’ecoRZ, serà presentat públicament el proper 25 de setembre a les 17:00h a la sala d’actes de la ETSEIAT (c/Colom 11. Terrassa).

 

UPC ecoRacing pot fer realitat el seu projecte gràcies al suport dels patrocinadors i seguidors com Ascamm, Rücker Lypsa, KOSTAL, SEAT, Mecasonic, Ajuntament de Terrassa, Loctite, Altium, LEMO, AGAUR, Zero2Infinity, SKF, LITEM, Bordados Barcelona, Copisteria Imatge, Nostrum. Moltes gràcies!

 

L'equip UPCecoRacing està format per 25 estudiants de l'ETSEIAT: Ramiro Álvarez, Iván Antolinez, Xavier Aymerich, Gerard Barris, Josep Biscamps, Kevin Cabeza, Carlos Calvo, Dani Chebotarev, Marc Font, Aleix Gabarró, Albert Garrell, Marc Gili, Oscar Heredero, Carles Hernández, Xavi Keams, Isaac López, Joel Martin, Nasim Adnan, Damià Palau, Guillem Penalva, Nil Ruiz, Alex Solà, Ivan Valencia, Pol Vallespi i Dittrich von Mosch. 

 

Més informació

 

www.ecoracing.es/

https://www.facebook.com/UPCecoracing

https://twitter.com/UPCecoRacing

www.etseiat.upc.edu