Un exalumne del CITM guanya el World Press Foto 2013 en la categoria d'històries

Ultim petó de bernat armangueBernat Armanguè, guanyador del World Press Foto 2013 a la categoria d’històries, està graduat en Fotografia i Creació i Digital al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM)  del Campus de la UPC a Terrassa. Armanguè explicarà, el 13 de novembre, a les 19.30 hores, al mateix CITM, les claus de la seva obra fotogràfica i la seva experiència com a reporter gràfic a l’Orient Mitjà.

 

La  fotografia titulada “Últim petó”, obra de Bernat Armanguè, mostra un home fent un petó a la mà d’un familiar sense vida al dipòsit de cadàvers de l’hospital de Shifa, a Gaza. Aquesta imatge és la premiada a la categoria “històries” del premi World Press Foto 2013.

 

La sèrie a la qual pertany aquesta fotografia també han obtingut un dels premis més importants al certamen Photo of the Year dels Estats Units, en la categoria General News.

 

El barceloní  Bernat Armanguè s’ha format al Centre de la Imatge i la Fotografia Multimèdia (CITM) del Campus de la UPC a Terrassa, on es va graduar. Armanguè treballa a l’agència Associated Press, a l’Orient Mitjà. Les seves fotografies han estat portada en nombroses publicacions i ara també han estat reconegudes amb el prestigiós guardó World Press Photo.

 

En l’edició d’enguany dels premis World Press Photo s’han atorgat guardons a 54 fotògrafs de 32 nacionalitats en nou categories temàtiques, a la quals s’han presentat un total de 103.481 instantànies de 5.666 professionals de la fotografia procedents de 124 països d’arreu del món.

 

Treball premiat de Bernat Armanguè

Fotografia “Últim petó”

Sèrie de fotografies