Teresa Forcades imparteix la lliçó inaugural del curs acadèmic de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa de la UPC

Teresa ForcadesLa conferència de la teòloga porta per títol ’Ser persona i ser professional’. En el mateix acte, el Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya (COOOC), l’Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual i la FOOT presentaran el Premi internacional a l’optometrista de l’any.

 

El proper dia 29 d’octubre, a partir de les 12.,30h tindrà lloc, a la sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), l’acte d’inauguració del curs acadèmic de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’acte serà presidit pel degà de la FOOT, Joan Gispets, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i de la vicerectora de Política Docent, Maribel Rosselló.

 

La inauguració del curs tindrà com a convidada a la monja benedictina i teòloga Teresa Forcades, que impartirà la conferència titulada Ser persona i ser professional. Per la seva part, Alfons Bielsa, president del Col·legi d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC), serà l’encarregat de presentar el Premi internacional a l’optometrista de l’any. Per finalitzar l’esdeveniment, la cantant Lídia Pujol i el guitarrista Pau Figueres interpretaran alguns temes del seu repertori.

 

Tot l’acte serà retransmès per streaming a través del portal Media Terrassa http://media.terrassa.upc.edu/en-directe

 

Teresa Forcades neix l’any 1966 a Barcelona, on va estudiar medicina. El 1992 marxa als Estats Units per realitzar l’especialitat de medicina interna a la Universitat de Nova York, a Buffalo, i els estudis teològics corresponents al Màster of Divinity a la Universitat de Harvard. Va ingressar al monestir de Sant Benet de Montserrat l’any 1997.

 

És doctora en Salut Pública per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre les medicines alternatives (2004) i llicenciada en teologia fonamental (2005) amb una tesi sobre el misteri de la Trinitat (La Trinitat, avui; PAMSA, 2005).

 

El 2008 es va doctorar per la Facultat de Teologia de Catalunya amb una tesi sobre el concepte de persona en la teologia trinitària clàssica en relació a la noció moderna de llibertat com autodeterminació.

 

Ha publicat també Els crims de les grans companyies farmacèutiques(Quaderns Cristianisme i Justícia, 2006 n. 146, en català, castellà i anglès); La teologia feminista en la història (Fragmenta, 2007); Ser persona, avui (PAMSA, 2011), Converses amb Teresa Forcades (Dau, 2012) i És a les nostres mans (Dau, 2014). Ha realitzat la seva investigació de postdoctorat a la Universitat Humboldt de Berlín, a Alemanya, a fi d’aprofundir el diàleg entre la noció teològica de persona i les nocions de subjectivació de certes antropologies contemporànies com les de Lacan, Zizek o Boyarin.

 

Més informació

www.foot.upc.edu