S'inaugura al Campus de Terrassa un innovador centre de diagnòstic i teràpia visual basat en el ‘gaming’ 3D

Davalor
L'empresa Davalor ha inaugurat, a l’edifici Gaia del Campus de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Centre d'Investigació i Desenvolupament, àrea d'òptica i visió (Davalor Research Center). El centre compta amb tecnologia pionera en el diagnòstic de la visió a través de jocs en 3D. Gràcies a aquest tipus diagnòstic, és possible mesurar fins a 75 paràmetres de manera objectiva i automatitzada, quelcom que fins ara es feia, en molts casos, de manera subjectiva
 
 
Més del 50% de la població té disfunció visual i prop del 10% pateix disfuncions que el limiten. Per exemple, nens amb mal rendiment escolar i/o esportiu, o diagnosticats de Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) podrien, en realitat, tenir problemes de visió, sense que ells ni els seus pares siguin conscients. En aquest context, la companyia Davalor, ha desenvolupat un innovador sistema de diagnòstic visual. El nou servei de salut visual es posa en marxa el Centre d'Investigació i Desenvolupament, àrea d'òptica i visió de Davalor, ubicat a l’edifici Gaia del Campus de Terrassa de la UPC, que s’ha inaugurat el 16 d'octubre.

 

 

 

El Davalor Research Center està format per un extens equip de professionals del camp de l'optometria. De la mateixa manera, s'ha constituït un consell clínic amb experts en l'àrea de la funció visual, compost per nombrosos científics i òptics optometristes, i en el qual col·labora la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través del Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6), que és membre del Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT UPC).
 

Gaming per al diagnòstic visual

 

La tecnologia de diagnòstic desenvolupada per Davalor consta d'una sèrie de terminals amb les que es poden mesurar 75 paràmetres de la funció visual mitjançant el gaming, un videojoc interactiu en 3D. Molts d'ells no es poden revisar de manera objectiva amb els mètodes tradicionals de mesurament. Gràcies a aquests jocs, que els mateixos usuaris podran triar, es podrà millorar en el diagnòstic de la salut visual i, en cas necessari, corregir-la mitjançant teràpia o entrenament. També, a través d'alguns exercicis, s'oferirà la millora de disfuncions visuals, posant fi a les tradicionals sessions d'exercicis que s'han fet fins ara i que no han resultat accessibles per a la majoria de la població.

 

Entitats col·laboradores
 

El CD6 de la UPC, els centres tecnològics Tekniker i Vicomtech del País Basc, l'Institut de Biomecànica de la Univerersitat de València, 40 científics, 132 enginyers i 122 empreses col·laboradores han treballat en el desenvolupament dels productes i serveis de Davalor Salut perquè tothom pugui accedir al nou servei de diagnòstic i teràpia de la funció visual instal·lat a la Clínica Davalor de Salut Funcional, que forma part del Davalor Research Center. Aquest centre de recerca ha establert amb la UPC al Campus de Terrassa diferents acords estratègics per a la recerca científica. Entre les empreses que han col·laborat s'hi inclouen Jofemar, Microsoft, IBM, HP, Cisco Systems i Telefónica.