Segon ‘Speed-Networking’ universitat-empresa de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa

Estudiants amb empresaris d'Inditex a l'speednetworkingOrganitzat per l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), s’adreça  als estudiants de les dues escoles d’Enginyeria del campus, amb la col·laboració de l’ETSEIAT i el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

 

16 empreses de tots els sectors industrials i de l’audiovisual han participat, el dia 21 de maig, en el segon Speed-Networking universitat-empresa, adreçat als estudiants i estudiantes de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) al Campus de Terrassa. El segon Speed-Networking universitat-empresa pretén apropar d’una manera més dinàmica i atractiva les empreses als estudiants de les dues escoles d’enginyeria del Campus per facilitar-los l’accés al mercat laboral. L’escenari serà el vestíbul de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), on s'han distribuit en 8 taules al matí i 8 més a la tarda, i on  han participat prop de 200 estudiants i estudiantes que han cobert el nombre màxim de places disponibles. L’EET organitza aquesta activitat en col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

 

Cara a cara de deu minuts

 

La jornada s’estructura en dues parts que tractaran de facilitar el contacte entre les empreses i els estudiants i estudiantes del Campus. En la primera part, d’una hora de durada, els 200 estudiants i estudiantes participants s’organitzen en grups reduïts que disposen de deu minuts per dialogar i intercanviar experiències amb cada empresa. En aquest temps, l’empresa dona a conèixer la seva activitat i les seves necessitats laborals, i els estudiants han de saber transmetre les seves habilitats i oferir tant el seu contacte com el currículum.

 

Un senyal sonor dona el tret de sortida i el final de cada ronda de converses, fins que els 100 estudiants inscrits al matí i els 100 de la tarda hagin passat per les vuit taules on  romandran els representants de les empreses. D’aquesta manera, en una hora i mitja, tant l’estudiantat com les empreses aconsegueixen obtenir la informació fonamental d’ambdues parts.

 

En finalitzar aquesta sessió, s'ofereix un temps complementari perquè els estudiants i estudiantes puguin  dialogar més pausadament amb  les empreses que més els interessin o que s’adaptin més a les seves inquietuds professionals.

 

Empreses i àrees de coneixement

 

Les empreses que han participat són les d’àrees industrials afins als graus que imparteixen l’EET i l'ETSEIAT: química, tèxtil, electrònica, electricitat, mecànica, sistemes audiovisuals, disseny industrial i tecnologies industrials.

 

Les empreses participants són: MEDIAPRO, INDITEX, Kautex Textron Ibérica, Bosch Sistemas de frenado S.L.U., Altran Innovación S.L.U., Telstar, Schneider Electric, Ficosa, Idneo Technologies, Unitecnic Ingeniería Broadcast y Multimedia, Master Audio, Lanas Katia, Cafosa, GPO Ingeniería S.A, IMC Toys i ABC Asia.  A més de les empreses, també hi participarà el Servei d'Universitat i Societat del Coneixement l’Ajuntament de Terrassa, UPC Alumni, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers de Barcelona, el Centre Català del Plàstic i l’Euncet Bussiness School.

 

Més informació

www.eet.upc.edu

www.etseiat.upc.edu