Schneider Electric actualitza el material de la seva Aula de l'EET per valor de 44.000 €

Schneider Electric, especialista global en gestió de l'energia i automatització, i l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han ratificat avui el seu compromís conjunt pel talent i la innovació. Amb aquest nou conveni, les dues entitats renoven la seva col·laboració de més de 20 anys en l'àmbit de la formació pràctica dels estudiants en els camps científic i tècnic, així com el seguiment de les últimes innovacions tecnològiques en matèria d'automatització industrial.

 

L'acord marc de col·laboració se centra en la millora del desenvolupament científic i tecnològic, la formació i el treball procurant una aplicació pràctica del coneixement en benefici de la societat. Un dels elements clau d'aquest nou conveni és l'actualització del material de l'Aula Schneider Electric, un espai de formació ubicat a l'EET i equipat per a què els alumnes puguin estudiar i treballar sobre les diferents vessants de l'automatització industrial. L'aula va ser inaugurada el 2008 i, ara, Schneider Electric ha actualitzat el material per valor de 44.335 euros.

 

Gràcies a la incorporació d'elements com autòmats programables o pantalles HMI, els estudiants poden treballar sobre diferents vessants de l'automatització industrial, posant en pràctica la programació per al control i la supervisió de processos industrials integrant múltiples protocols de comunicació.

 

A més, el nou acord marc té l'objectiu de promoure la realització de pràctiques i projectes de fi de grau per part dels estudiants de l'EET a Schneider Electric. Així mateix, les dues entitats col·laboraran en la realització de seminaris i conferències i es promourà la participació de personal d’Schneider Electric a alguna sessió teòrica o pràctica impartida a l'escola. A banda de la formació, una altra de les vessants del conveni es basa en la col·laboració en l'àmbit laboral. En aquest sentit, es potenciarà la col·laboració entre les dues entitats i Schneider Electric serà convidada a participar en el Fòrum d'Empreses organitzat per l'EET, que té la finalitat de difondre possibilitats de col·laboració i treball entre els estudiants dels últims cursos de l'escola .

 

Durant la signatura del conveni, José-Emilio Serra, vicepresident de Satisfacció del Client d’Schneider Electric per a la Zona Ibèrica, ha destacat "la importància del binomi empresa-universitat". "Iniciatives com la de l'Aula Schneider Electric s'emmarquen en l'objectiu de la companyia d'impulsar la recerca i la formació de personal sobre els últims desenvolupaments tècnics en l'àrea de l'automatització industrial", ha afegit.

 

Per la seva banda, Enric Fossas Colet, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha afirmat que "amb la renovació d'aquest conveni, Schneider Electric renova la confiança amb la UPC, en particular amb l'EET; una confiança que dura ja des de fa 20 anys i que afavoreix un clima de col·laboració que repercuteix en la formació que oferim als nostres estudiants i que, a l'empresa li permet incorporar talent a través de pràctiques i projectes de grau".

 

Amb aquesta col·laboració, Schneider Electric continua avançant en el seu propòsit de fomentar la recerca, la formació i el coneixement sobre els últims desenvolupaments tècnics en la seva oferta de productes. A través de l'Institut Schneider Electric de Formació (ISEF), la companyia facilita, des de fa més de 30 anys, una oferta formativa coherent amb la tecnologia i solucions que el mercat demana. L’ISEF manté, històricament, una important relació amb l'entorn educatiu. Prova d'això són els nombrosos convenis de col·laboració amb Universitats, escoles de negoci, Conselleries d'Educació i Instituts de Formació Professional, que representen un actiu molt destacat per a l'empresa pel paper que representen els futurs professionals del sector.