RESA i la UPC inauguren Hipàtia, el nou edifici d’allotjaments universitaris del Campus de Terrassa

El  dia 26 de setembre, a les 12.30h, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech(UPC), Antoni Giró, i el president de RESA, Jaume Pagès, han inaugurat oficialment, amb la presència de l'Ajuntament de Terrassa, el nou edifici d’allotjaments universitaris Hipàtia, ubicat al Campus de la UPC a Terrassa. Amb Hipàtia, que  ja està a ple funcionament, i la residència universitària Francesc Giralt i Serrà, el campus egarenc de la Politècnica disposa d’un total de 298 places d’allotjament. El nou edifici, concebut amb un concepte nou d’allotjament, està dissenyat per donar resposta a diferents tipus d’usuaris i d’estades al Campus, com ara estudiantat de segon cicle, personal investigador i professorat visitant amb estades curtes.

Estudis individuals i dobles, apartaments d’un ambient d’us individual i doble i apartaments de dos dormitoris són els quatre tipus d’allotjament que ofereix Hipàtia, el nou edifici d’allotjaments universitaris construït i gestionat per l’empresa RESA, al Campus de la UPC a Terrassa. La capacitat de l’edifici, per a 100 persones, juntament amb la distribució dels espais comuns, fan d’aquest equipament un nou concepte d’allotjament, molt atractiu per a estudiantat de segon cicle, investigadors i professors visitants, que busquen conciliar la privacitat i la tranquil·litat amb les relacions amb altres universitaris.

 

Tots els apartaments estan equipats amb cuina, bany, telèfon, climatització i connexió a Internet. Els espais comuns consten de sala d’oci, amb televisió, DVD i billar; Cybercorner amb accés a Internet, sala de fitness, bugaderia autoservei i aparcament. A més, RESA ofereix als residents d’Hipàtia un servei de préstec d’ordinadors portàtils i d’articles per a la llar, com ara planxes, taules de planxar i aspiradores, a més del servei de neteja, vigilància i manteniment a les zones comunes.

Característiques arquitectòniques

Les obres de construcció s’han desenvolupat a la parcel·la situada a la cantonada del carrer Miquel Vives i la Rambla San Nebridi. La instal·lació disposa d’una superfície total de 4.396,30 m2 que s’ha repartit entre el soterrani, la planta baixa i les plantes 1, 2, 3 i 4.

 

La planta baixa, porxada disposa dels espais d’accés a les zones comunes d’esbarjo dels residents, un local de 40 m2 reservat a la UPC i un petit local on es preveu instal·lar una cafeteria o un local d’esbarjo en el futur. El soterrani disposa de 16 places d’aparcament de cotxe i 4 reservades per a motos.

 

Les quatre plantes restants inclouen els allotjaments repartits en 3 cossos, que queden diferenciats pels espais de circulació i accés amb l’objectiu d’aconseguir el màxim aprofitament solar. D’aquesta manera, tots els allotjaments disposen de llum natural i hi ha una ventilació adequada a totes les unitats.

 

La constructora Fausto Facioni Construcciones s’ha encarregat de dur a terme les obres del projecte, dissenyat per Juan Francisco Chico, de CMT Arquitectes Associats, amb un temps d’execució de 10 mesos des de rasant.

Eficiència energètica

Els allotjaments estan equipats amb vidre aïllant amb càmera i l’aigua sanitària de l’edifici és produïda per calderes de biomassa. Quant al confort ambiental, s’han utilitzat materials aïllants acústics per controlar el soroll entre els diferents espais de la instal·lació i també aïllants tèrmics.

 

RESA al Campus de la UPC a Terrassa

Per a l’empresa RESA, Terrassa marca la seva història a la Politècnica, ja que la primera residència universitària que es va construir en aquest Campus (la Residència Francesc Giralt i Serrà) va ser la primera que construïa RESA a la UPC. Ara,  Hipàtia és el projecte més recent d’aquesta empresa a la mateixa Universitat.

D’altra banda, RESA gestiona la xarxa més extensa de residències i allotjaments universitaris de tot Espanya, formada per 27 equipaments situats en 19 ciutats, la qual cosa suma més de 6.800 places.

La reserva es pot fer online a través de la pàgina web de Resa www.resa.es

Més informació a
http://www.resa.es/cat/Residencies/Allotjaments-Universitaris-Hipatia