Mireia Pacheco, professora de la FOOT, nomenada vicepresidenta de l'European Academy of Optometry and Optics

Mireia PachecoLa professora de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) Mireia Pacheco ha estat nomenada recentment com a vicepresidenta de La European Academy of Optometry and Optics (EAOO), la xarxa europea dels  professionals del sector. Pacheco, que es va doctorar a la City University de Londres amb un treball sobre l’envelliment i la sensibilitat cromàtica, és membre fundadora de l’EAOO des de la seva creació l’any 2009 i acredita una dilatada trajectòria tant acadèmica com a professional en prestigiosos centres internacionals.

 

L’European Academy of Optometry  (EAOO) ha nomenat vicepresidenta Mireia Pacheco, professora de la FOOT i del Departament d’Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech.

 

Mireia Pacheco va obtenir el seu diploma en Òptica i Optometria a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)  l’any 1984. És  Màster en Ciències de l'Optometria Clínica pel College of Optometry de Pennsilvanià, (EUA). Des de 1986  treballa com a professora titular al Departament d'Òptica i Optometria de la  UPC.

 

Mireia Pacheco es va doctorar amb un treball sobre la pèrdua relativa de la sensibilitat cromàtica i acromàtica i l'envelliment  a la City University de Londres.  Entre els anys 1996 i 2009 va pertànyer a  l'Acadèmia Americana d'Optometria i entre 1998 i 2002 va ser membre del Col·legi Britànic de Optometristes. Ha publicat i donat conferències internacionals sobre  les àrees de pediatria, visió binocular, miopia, visió color, glaucoma i envelliment. És membre fundador de l'Acadèmia Europea d'Optometria i Òptica i Vice-President del Comitè d'Educació.

 

L’EAOO, amb seu a la ciutat de Londres, es va crear l’any 2009 amb l’objectiu d’esdevenir xarxa de referència a Europa dels professionals del sector amb els següents objectius: La conservació i millora de la visió humana per al benefici de la societat; el desenvolupament del coneixement científic de l'optometria i l'òptica; l'avanç i la promoció de l'educació i la investigació en optometria i l'òptica i altres temes  clau per a aquest àmbit com ara la promoció en benefici de la societat de la ciència i la pràctica de l’optometria i l’òptica; la competència professional i la preservació de l’ètica dels membres de l'Acadèmia.

 

Més informació

www.foot.upc.edu

www.eaoo.info/