Més de 80 projectes científics d’estudiantat de secundària al Mercat de la Tecnologia del Vallès, a l’EET

MercatecEl Mercat de la Tecnologia del Vallès, l’aparador dels científics i les científiques més joves, exposarà més de 80 projectes realitzats per 200 estudiants de 14 centres d’ensenyament secundari catalans. La creació d’una empresa, una casa domòtica, una maqueta de vapor del vaixell Titànic, joguines elèctriques i robots automatitzats són alguns dels projectes que es mostraran durant els dies 16 i 17 a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa, on es preveu l’assistència de més de 600 persones.

 

Els propers dies 16 i 17 d’abril, a l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), tindrà lloc el Mercat de Tecnologia del Vallès (MdT). Aquest és l’espai on estudiantat d’ensenyament secundari hi presenta projectes desenvolupats per ells mateixos  amb l’ajut dels seu professorat. L’estudiantat mostran els seus enginys  i els expliquen al públic visitant.

 

Enguany, MdT del Vallès comptarà  amb l’assistència de 600 visitants, entre estudiantat, professorat i pares i mares d’alumnes provinents de 14 instituts de secundària, i de més de 200 alumnes expositors que mostraran els seus projectes a la fira. En total s’han inscrit 84 projectes tecnològics que van des de la creació d’una empresa, una casa domòtica, una maqueta del vaixell Titànic que funciona amb vapor, joguines elèctriques i robots automatitzats

 

A més, en aquesta edició s’ofereixen tallers organitzats per professorat de l’EET  i per entitats col·laboradores amb la mostra com ara el Museu Nacional d’Art de Catalunya. MdT comptarà també amb la participació del conegut divulgador científic Marc Boada, que impartirà la conferència que porta per títol Superconductors tèrmics, una història tecnològica.

 

Foment de  la creativitat tecnològica

MdT del Vallès  permet que experiències didàctiques interessants surtin del marc de l’aula, ajuda a  incrementar la motivació de l’alumnat perquè els dóna l’oportunitat de compartir i explicar els seus treballs i fomenta l’activitat tecnològica. En definitiva, és un punt de trobada d’estudiantat, professorat i societat en general, que fa brillar la creativitat tecnològica que es desplega cada dia a les aules d’arreu de Catalunya.

 

L’MdT del Vallès forma part de la xarxa de Mercats de Tecnologia que se celebra a diverses comarques catalanes (Vallès oriental i occidental, a Lleida i a Osona, i al Ripollès). Aquesta xarxa està formada per l’EET de la UPC, l’Institut de Ciències de l’Educació-Centre de Formació Contínua i l’Escola Politècnica Superior  de la Universitat de Lleida i per l’Escola Politècnica Superior  de la Universitat de Vic. La iniciativa compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Inauguració

L’MdT del Vallès s’inaugura dimarts, dia 16 d’abril, a les 9 hores a la sala d’actes de l’EET. Presidirà l’acte el director de l’EET, Xavier Cañavate que serà acompanyat per Juan Antonio Gallardo, regidor de la Presidència i Universitats de l’Ajuntament de Terrassa i pel  responsable d’AULATEC-CESIR, Joan Busquets. Després dels discursos de presentació, començarà una visita guiada per la fira, on els alumnes que exposen presentaran el seu treball a les autoritats i a la resta d’assistents. La mostra clourà dimecres, dia 17 d’abril, a les 13 h, a la sala d’actes de l’EET amb el lliurament de diplomes a l’alumnat i professorat que han participat.

 

Més informació a:

http://www.eet.upc.edu/futurs-estudiants/mercat-de-tecnologia