Més de 600 estudiants de secundària del Vallès participaran a l’ESEIAAT a les proves Cangur de matemàtiques

Proves Cangur TerrassaMés de 600 estudiants d’ESO i de batxillerat d’escoles i instituts de Terrassa, Rubí, Vacarisses  i Viladecavalls  participaran el dia 7 d’abril a les Proves Cangur que organitza anualment, a tot el país,  la Societat Catalana de Matemàtiques. Les aules de l’ l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) seran la seu a Terrassa de les Proves Cangur. L’objectiu d’aquestes proves és estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes.

 

Les Proves Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques ja són una cita clàssica del calendari al Campus de la UPC a Terrassa. Un any més, centenars d’estudiants d’ensenyament secundari de vàries poblacions del Vallès se sumaran a la convocatòria  d’aquest concurs, que tindrà lloc a tot Catalunya demà dia 7 d’abril. Les proves se celebraran a les aules de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

 

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i els han de resoldre en una hora i un quart. Els enunciats dels problemes els ha preparat l'associació Le Kangourou sans Frontières, en una reunió internacional que es va celebrar a Puerto Rico, on Catalunya hi participa amb representació pròpia.

 

A més, després de les proves, els estudiants de secundària podran participar d’un taller lúdic matemàtic que organitza EURAVIA, una associació d’estudiants de l’ESEIAAT.

 

Al Campus de la UPC a Terrassa participaran estudiants de tots els cursos de l’ESO dels següents col·legis i instituts:

 

De Terrassa, l’Institut Egara, l’Escola Pia de Terrassa, el col.legi El Cim, l’Escola Tecnos, el col.legi Sant Domènech Savio, l’Escola Vedruna,  l’Institut de Terrassa, l’Institut Investigador Blanxart, l’Institut Can Jofresa, l’Escola Cingle, l’Institut Torre del Palau, l’Institut Montserrat Roig, l’Escola Sagrat Cor i l’Institut Can Roca.

 

De Rubí, l’Institut J.V Foix, l’Institut La Serreta i el col.legi Regina Carmeli.

 

De Viladecavalls, l’Institut de Viladecavalls

 

De Vacarisses, l’Institut Vacarisses.

Més informació

http://www.cangur.org/cangur/cang2016/