L'ETSEIAT és el centre de la UPC amb més beques Santander CRUE-CEPYME

Estudiant becat Beques SantanderBanco Santander, a través de la seva División Global Santander Universidades, ha posat en marxa la tercera convocatòria del programa 'Becas Santander-CRUE-CEPYME'. Aquesta convocatòria ofereix 616 beques a l’estudiantat de les universitats catalanes, 156 de les quals estan assignades a la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), per realitzar pràctiques remunerades en petites i mitjanes empreses catalanes durant el curs 2013-14. ·0 d'aquestes 156 beques van a parar a l'ETSEIAT

 

Ferran Sancho, president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques(AQU) i rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Eusebi Cima, president de FEPIME Catalunya, i Pablo Cigüela, sotsdirector general adjunt de Banco Santander i director territorial a Catalunya, han presentat aquest matí a Barcelona la nova edició del programa, que destinarà l’any 2014 més d'un milió d'euros a estudiantat de les universitats catalanes per fer pràctiques en empreses.

 

L’acte ha comptat amb l’assistència d’altres rectors i representants de les universitats catalanes, entre els quals ha estat present Enric Fossas, rector de la UPC. Aquesta Universitat és la institució catalana que més beques té assignades en la convocatòria 2013-2014: un total de 156 de les 616 destinades a estudiants i estudiantes de 13 institucions d’educació superior a Catalunya.

 

Mitjançant aquesta convocatòria, el termini d'inscripció del qual finalitza el proper 15 de febrer, 5.000 universitaris i universitàries de tot Espanya podran realitzar pràctiques professionals remunerades a diverses PIME al llarg de 2014.

 

Unes 17.500 beques fins al 2015

 

Quan finalitzi aquest curs acadèmic, 12.500 estudiants de tot l’Estat s'hauran beneficiat d'aquestes beques des del curs 2011-2012, i 5.000 més ho faran en el pròxim curs 2014-2015, tal com va anunciar el president de Banco Santander, Emilio Botín, el maig passat.

 

Amb la tercera edició, Banco Santander, a través de Santander Universidades, haurà aportat més de 22 milions d'euros a aquest programa, que gestionen directament les universitats.

 

Cada beca té una aportació de 1.800 euros i una durada de tres mesos. L'objectiu és complementar la formació dels estudiants, apropar-los a l'àmbit professional i afavorir el seu contacte amb empreses que podrien facilitar-los la inserció en el mercat laboral. Les PIME podran incorporar el millor talent entre els joves.

 

A Catalunya, el programa destinarà aquest any 1.108.800 euros. En total, aquesta iniciativa haurà permès que, a finals de 2014, 1.614 universitaris catalans hagin realitzat pràctiques professionals, amb un suport total de més de 2.900.000 euros per part del Banco Santander.

 

Tres mesos de pràctiques a les PIME

Les beques estan impulsades pel Banco Santander, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME), representada en aquesta regió per FEPIME Catalunya, entre d'altres. Aquestes beques faciliten pràctiques professionals en empreses catalanes durant tres mesos, per complementar la formació de l’estudiantat, ampliar els seus coneixements i afavorir la seva inserció laboral.

 

Per participar-hi, els universitaris s'han d'adreçar als centres d'orientació i informació a l'ocupació (COIO) de les seves universitats. Les universitats s'ocupen d'assignar les pràctiques d'acord amb criteris de transparència i mèrit, coneixement d'idiomes i valoració de la candidatura per part de l'empresa a l’entrevista personal.

 

La inscripció, tant d'empreses com d'estudiants i estudiantes, es realitza, en el cas de la UPC, a través del web del Servei de Gestió Acadèmica de la UPC, dins l’apartat Ajut per a pràctiques, http://www.upc.edu/cce/ajuts-per-a-practiques/santander_crue_cepycme_2013_14.

 

En registrar-se en aquest programa de beques, l’estudiantat també podrà participar en les activitats i els serveis que li oferirà la ‘Comunitat de Becaris Santander’ a través de https://www.agora-santander.com/.

 

Un total 135.000 sol·licituds des del 2012

 

A les dues convocatòries anteriors, 135.000 estudiants de tot Espanya van sol·licitar la beca i més de 14.000 petites i mitjanes empreses espanyoles van participar en el programa. A més, gairebé el 47% dels becaris de la segona edició es van quedar a l'empresa, ampliant la beca o integrant la plantilla.

 

Pel que fa la UPC, s’han beneficiat d’aquestes beques un total de 134 estudiants i estudiantes de centres docents propis i adscrits, que van rebre un total de 230.000 euros per realitzar les practiques professionals a les PIME.

 

A Catalunya, gairebé 6.000 universitaris van sol·licitar una de les 616 beques assignades a les universitats d'aquesta comunitat en la segona edició de 2013, mentre que 1.232 empreses catalanes es van inscriure al programa.

 

Banco Santander impulsa aquestes iniciatives acadèmiques per mitjà de la seva División Global Santander Universidades, que vertebra l'acció social de l'entitat bancària i li permet mantenir convenis de col·laboració amb més de 1.100 universitats i centres d'investigació de tot el món.

 

Imatges en alta resolució a l'adreça http://we.tl/0g5ss3AHk2