La UPC, seu de la segona conferència internacional de la formació permanent en ciències aplicades

LLAF logoLa Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) ha estat l’encarregada d’organitzar aquestes jornades de treball en les quals participaran 35 representants de set països europeus, a més d’Israel. Aquests experts treballen per proposar una revisió curricular que orienti els futurs professionals en la formació permanent i en la presa de decisions basades en l’evidència en els camps de l'educació, l'atenció sanitària en la salut visual i altres camps aplicats

 

Per als experts internacionals del projecte LLAF que participaran en les jornades de treball, les quals tindran lloc entre els dies 15 i 17 de setembre, al Campus Nord de la UPC a  Barcelona, els plans d’estudis del futur en l’àrea de l’Òptica i l’Optometria s’haurien de desenvolupar amb l’objectiu de proporcionar els estudiants eines innovadores que generin les capacitats per a un nou tipus de professional, tenint en compte que aquesta renovació s’hauria de poder  treballar conjuntament amb les comunitats d’estudiants.

 

Per això, les institucions que formen part del consorci del projecte LLAF han confiat en l’experiència en la formació continuada en òptica i optometria de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT). No en va, la FOOT contribuirà dins d’aquestes jornades a dissenyar i desenvolupar estratègies d'implementació per formar estudiants i professionals en serveis clínics i d’atenció al pacient. Aquestes estratègies es basen en l’experiència, tant en l'aprenentatge basat en l'evidència com en la formació continuada. De fet, la FOOT imparteix el Màster en Optometria i Ciències de la Visió i cursos d'educació continuada en Optometria Clínica. A més, compta amb el Centre Universitari de la Visió (CUV), la clínica de salut visual on els estudiants de grau, màster i formació continuada fan pràctiques reglades amb una clara orientació professionalitzadora en condicions reals i que també és una plataforma clínica i tecnològica que dóna suport als grups de recerca. Per tot això la FOOT pot oferir un model especialment interessant per a les institucions israelianes en aquest camp.

 

Els representants dels vuit països que formen el consorci (Alemanya, Àustria, Irlanda, Israel, Itàlia, Espanya, Letònia i Portugal)  treballaran, per tant, amb aquests objectius a través  d'experiències basades en projectes i problemàtiques rellevants per a  sectors professionals, clau en el  camp de la salut visual. Els 35 representants de les institucions que formen part del consorci LLAF participaran de les reunions plenàries i tallers programats que se centraran en la revisió dels èxits actuals i en la planificació de noves propostes de cara al futur. S’inclouran tallers de capacitació del personal que es realitzaran a Israel i l’examen de les experiències de col·laboració que seran supervisats pels socis europeus.

 

LLAF

 

LLAF és un projecte en el qual participen institucions d'educació superior i organitzacions no governamentals (ONG) que són líders en el desenvolupament de la formació permanent i la innovació. LLAF combina la creació de capacitats per a la col·laboració internacional amb la reforma curricular de l'educació permanent en diversos camps aplicats professionals, com la medicina, la logopèdia, l’optometria, l’educació, la comunicació fotogràfica i les ciències de la computació. Les universitats  europees i israelianes del consorci tenen l'objectiu de promoure l'aprenentatge al llarg de tota  la vida mitjançant el desenvolupament de plans d'estudis d'ensenyament superior amb un  enfocament pràctic basat en l'evidència i en l'aprenentatge en equip.