La UPC lidera a Espanya l'R+D i la Transferència de Tecnologia a les empreses

Investigadora a un labortori de la UPC a TerrassaLa Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és la primera universitat a Espanya en transferència tecnològica i la segona en productivitat investigadora, segons l’U-Ranking 2015, elaborat conjuntament per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie). Al campus de la UPC a Terrassa treballen 400 investigadors en 39 grups d'R+D en projectes orientats a la indústria. A Terrassa desenvolupen la seva activitat el 50% dels grups de la UPC de la Xarxa TECNIO

 

La tercera edició de l’U-Ranking sobre el sistema universitari espanyol indica que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és la primera universitat a Espanya en productivitat en transferència tecnològica i la segona en productivitat investigadora, per darrera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Pel que fa a la productivitat docent, la Universitat se situa en la posició 19 del sistema universitari espanyol.

 

L’U-Ranking 2015 ha estat elaborat conjuntament per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie) mitjançant un ampli equip d’investigadors i tècnics dirigits per Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisis Econòmic de la Universitat de València i director d’investigació de l’Ivie. Hi han col·laborat experts en avaluació de l’activitat universitària i la seva qualitat de 12 universitats espanyoles. En aquest rànquing s’han inclòs 11 universitats privades.

 

La UPC, que manté convenis de col·laboració amb més de 2.000 empreses, va assolir el 2014 un volum de contractació per projectes d’R+D+i i transferència de tecnologia de 48 milions d’euros. Així mateix, és una de les primeres universitats en patents registrades (577 en el període 200-2013) i en creació d'spin-off.

 

U-Rànquing sobre el sistema universitari espanyol