La FOOT de la UPC gradua la primera promoció catalana del Grau en Òptica i Optometria

FOOTEl dia 11 de desembre, a les 19.30 h, la Facultat d’Óptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) va graduar els 26 primers professionals de la salut visual a Catalunya que han cursat el grau d’Òptica i Optometria, amb els plans d’estudis  que es va començar a impartir fa quatre anys segons els criteris de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Des de la seva fundació l’any 1977, aquest centre universitari, que forma en exclusiva a Catalunya els òptics i optometristes, ha aportat  a la societat prop de 4.000 professionals de la salut visual.

 

El  dia 11 de desembre, a  les 19.30h, l’auditori Joan Salvadó de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) es va  vestir de gala per graduar als 61 nous òptics i optometristes de la UPC que s’han titulat durant el curs 2012-2013. Del total de titulats i titulades, 26 són del grau d’Òptica i Optometria de la modalitat presencial. Aquesta és la primera promoció catalana d’aquests estudis des que es va posar en marxa el procés de Bolonya. En el mateix acte també es graduen 16 professionals del Màster Universitari en Optometria i Ciències de la Visió; 3  de la diplomatura extinta d’Òptica i Optometria en format presencial, i 16  de la mateixa diplomatura en  la modalitat semipresencial.

 

L’acte va ser presidit  per la degana de la Facultat, Ester Guaus, i va comptar amb la participació del vicerector de Política Universitària Sisco Vallverdú, i del regidor de Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa, Juan Antoni Gallardo. També hi assistiran Alfons Bielsa, president del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, i Ramon Noguera, president de la Federació Espanyola d’Associacions del sector Òptic (FEDAO), que actuarà com a padrí de la promoció i impartirà la conferencia titulada Òptics-optometristes: d’on venim i on volem arribar.

 

Casi 4.000 professionals en 35 anys

 

La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) és un centre docent de la UPC, situat al Campus de Terrassa; l’únic centre a Catalunya que imparteix els estudis de grau en Òptica i Optometria, en les modalitats presencial i semipresencial, i els estudis oficials del Màster Universitari en Optometria i Ciències de la Visió.

 

També compta amb una clínica optomètrica, el Centre Universitari de la Visió (CUV). Es tracta d’un centre integral, pioner a Espanya, de docència, recerca i atenció al pacient en l’àmbit de la salut visual, on l’estudiantat té l'oportunitat d'iniciar-se en l'exercici professional visitant pacients externs amb la tutela dels seus professors. Actualment, la FOOT imparteix docència a 500 estudiants i gradua cada any prop de 100 professionals. Durant els seus 35 anys d’existència, el centre n’ha graduat 3.950.

 

Més informació: www.foot.upc.edu