La FOOT de la UPC gradua 149 nous professionals de la salut visual

Foto de archivo graduacion footLluís Bielsa, vicepresident del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, apadrina la promoció L’activista i pacifista Juan Carrero Saralegui, president de la Fundació s’Olivar, impartirà la conferencia “Una mirada transformadora sobre un mundo en estado crítico”.

 

El dia 10 de desembre, a les 19.30 h, la Facultat d’Óptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) graduarà 149 nous  professionals de la salut visual que han cursat la diplomatura d’Òptica i Optometria, el grau d’Òptica i Optometria o el màster universitari d’Optometria i Ciències de la Visió. Des de la seva fundació, l’any 1977, aquest centre universitari, que forma en exclusiva a Catalunya els òptics i optometristes, ha aportat  a la societat més de 4.000 professionals d’aquesta disciplina.

 

L’acte tindrà lloc a l’auditori de l’edifici Vèrtex de la UPC (Pl. Eusebi Güell, 6. Barcelona) i  serà presidit  pel degà de la FOOT,  Joan Gispets i pel Secretari Acadèmic de la UPC, José Mª Sallán. Assistirà a l’acte Amadeu Aguado, regidor d’universitats de l'Ajuntament de Terrassa,  i el vicepresident del Col·legi Oficial d'Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya (COOOC),, Lluís Bielsa, que serà el padrí de la promoció.

 

Lluís Bielsa és diplomat en Òptica i Optometria per la UPC i màster en Optometria i Ciències de la Visió, també per la UPC. És  vicepresident del Col.legi Oficial d´Òptics Optometristes de Catalunya i de la ONG "Visión y Vida". També forma part del Comité Tècnic del Consell Català de Formació de les Professions Sanitàries i és membre d’Opt-retina, xarxa professional d´òptics optometristes per a la prevenció de problemes de retina.

 

És autor del Manual del Usuario de Gafas (INDO 1995), de Mi primer Manual Visual (diverses edicions, Conóptica), del llibre Amigos Progresivos (CNOO 1998), de la col·lecció visual infantil de 4 Opticuentos i de Las Gafas Perfectas: manual profesional (Atenas Visión 2010, División Médica 2015). Ha col·laborat al Libro Blanco de la Visión (Visión y Vida) i és membre del consell redactor d’Optometristes.cat

En el decurs de l’acte l’activista i pacifista Juan Carrero Saralegui, president de la Fundació S’Olivar, impartirà la conferència titulada “Una mirada transformadora sobre un mundo en estado crítico”.

 

Juan Carrero Saralegui va ser declarat pròfug de la justícia militar espanyola l’any 1974. Durant les dictadures franquista i argentina va treballar amb la seva dona durant més de tres anys als contraforts dels Andes argentins, amb els indígenes colles. El 1992 constitueix a Mallorca la Fundació s'Olivar, que té com a objectius la preservació mediambiental i la promoció de la solidaritat i els valors culturals i espirituals, i el Fòrum internacional per a la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs. L’activisme de Juan Carrero Saralegui ha comptat amb el suport de desenes de Premis Nobel, de destacades personalitats  internacionals, de grups polítics, del Parlament Europeu i de centenars d'ONG’s. Durant la dècada 2000-2010, Adolfo Pérez Esquivel va  presentar la seva candidatura al Nobel de la Pau, que va comptar amb el suport del Congrés dels Diputats, del jutge Baltasar Garzón o de personalitats com Vicente Ferrer, Ramon Panikkar, José Mª Mendiluce, Jon Sobrino, Pere Casaldàliga i José Luis Sampedro.

 

L’acte finalitzarà amb l’actuació del Gospel Optometrist Choir,  grup coral creat l’any 2013 a iniciativa del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya. La directora és Anna Ferrer, component del grup Barcelona Gospel Messengers, finalista del concurs "Oh Happy day" de TV3 i que ha estat professora del Messengers Gospel College. El cor consta actualment d'unes 30 veus.

Més de 4.000 professionals en 35 anys

 

La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC, situada al Campus de Terrassa; és l’únic centre docent a Catalunya que imparteix els estudis de grau en Òptica i Optometria, en les modalitats presencial i semipresencial, i els estudis oficials del màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió.

 

També compta amb una clínica optomètrica, el Centre Universitari de la Visió (CUV). Es tracta d’un centre integral, pioner a Espanya, de docència, recerca i atenció al pacient en l’àmbit de la salut visual, on l’estudiantat té l'oportunitat d'iniciar-se en l'exercici professional visitant pacients externs amb la tutela dels seus professors. Actualment, la FOOT imparteix docència a 500 estudiants. Durant els seus 37 anys d’existència, el centre ha graduat 4.040 professionals de la salut visual. El CUV va superar l’any passat el nombre de 20.000 visites.

FOTO arxiu: graduació d'estudiants de la FOOT del curs 2012-2013

Més informació:

 

www.foot.upc.edu