La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa de la UPC, guardonada amb el premi a la solidaritat de l’Asociación Visión y Vida

Revisio visual al CUVEl degà de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), Joan Gispets, recollirà el Premi a la solidaritat per la tasca que realitza el Centre Universitari de la Visió (CUV), en un acte el dia 8 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Visió. El degà de la FOOT assistirà a l’acte, al Congrés dels Diputats, a Madrid, acompanyat d’algunes de les entitats i les empreses que col·laboren amb la clínica optomètrica i amb la Facultat

 

La Asociaciación Visión y Vida, integrada per la Federación Española de Asociaciones del Sector Óptico (FEDAO), el Consejo General de Colegios de Ópticos-Optometristas (CGCOO) i per socis particulars i empreses, celebra el seu 60è aniversari. Amb aquest motiu, el dia 8, el president de l’entitat, Salvador Alsina, lliurarà deu premis a diverses entitats i iniciatives que, durant els darrers anys, han contribuït a la salut visual de la població, a divulgar la tasca dels òptics-optometristes i a consolidar la professió.

 

Un d’aquests deu guardons, el premi a la solidaritat ‘Tu visión es tu vida’, recau en la tasca solidària que ha realitzat el Centre Universitari de la Visió (CUV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per millorar la salut visual de la societat. Des de la seva inauguració, ara fa vuit anys, aquesta clínica optomètrica de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), ha atès més de 20.000 pacients, bona part d’ells sense recursos econòmics, procedents de 59 ajuntaments i organismes assistencials. La major part dels pacients són atesos per estudiants de la FOOT, supervisats pels seus professors i professores. Quan ho necessiten, els pacients que provenen derivats dels serveis socials surten de la consulta o de la revisió visual amb ulleres amb lents oftàlmiques noves proporcionades de manera desinteressada per fabricants del sector de l’òptica que hi col·laboren.

 

Col·laboració de les empreses

 

El  CUV ha atès al llarg de la seva trajectòria a molts pacients sense cap cost per a l’usuari   amb el suport de les empreses del sector de l’òptica, que lliuren de manera desinteressada  muntures o lents oftàlmiques cada any. Essilor, Hoya, Indo, Industrias de Óptica Hispano i Prats, Xavier Garcia Barcelona, l’Asociación Española de Fabricación, Comercialización e Importación General de Óptica y Oftalmología (AEO) i les seves empreses associades fan possible, amb l’aportació de material òptic, l’atenció visual a persones sense recursos econòmics.

 

Dossier informatiu i imatges del CUV

 

ftp://media.upc.edu/CUV/

Web de Visión y Vida

 

Web del CUV

 

Web de la FOOT