L’ETSEIAT esdevé un dels pols d’atracció universitari d’empreses més important de Catalunya

Forume empreses etseiatL’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Barcelona Tech (UPC) organitza, el dia 25 d’abril, un dels fòrums universitaris  amb més presència d’empreses dels que s’organitzen a Catalunya. El rector de la UPC, Antoni Giró,  la directora de l’ETSEIAT,  Eulàlia Griful, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i la secretària acadèmica de l’ETSEIAT, Pilar Cortès,  inauguraran oficialment la jornada, que s’iniciarà amb una conferència de Joaquim Solà, professor de la facultat d’econòmiques de la Universitat de Barcelona i un dels autors del llibre editat per FEM Vallès “El Vallès, motor productiu de Catalunya, que parlarà sobre aquest tema. Al fòrum participaran 51 empreses nacionals i multinacionals

 

Els recent titulats i estudiantat de l’ETSEIAT en Enginyeria Industrial, Enginyeria Aeronàutica, Enginyeria en Organització d’Empreses i Enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial podran contactar directament amb 8 institucions i 43 importants empreses líders al seu sector. El contacte es realitzarà en el decurs del VI  Fòrum d’Empreses dels sectors industrial i aeroespacial organitzat per l’Escola que, enguany, no només s’ha consolidat com un important pol d’atracció empresarial a la cerca de talent  sinó que ha esdevingut una de les cites més importants  d’aquestes característiques a Catalunya. Segons els seus organitzadors, “el VI Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT posa de relleu que el teixit industrial  confia en la formació que l’Escola imparteix als futurs professional. Aquest Fòrum il·lustra d’una manera molt clara el talent i l’alt nivell que atresoren els nostres estudiants. La prova és que participen les empreses més importants del país”.

 

Tot seguit a l’acte inaugural, a partir de les 11 hores i fins les 17 hores, el programa es desenvolupa en tres sessions paral·leles de conferències, impartides per directius i responsables de recursos humans de les empreses participants, i 30 estands que permetran a l’estudiantat conèixer les característiques dels perfils professionals que necessiten les empreses. Les empreses, per la seva part, tindran l’oportunitat de reclutar els estudiants que més s’adaptin a les seves necessitats. Igualment, les empreses disposaran d’aquest espai  de networking per establir-ne relacions entre elles mateixes.

 

Les empreses i institucions que participen al VI Fòrum d’empreses del sectors Industrial i Aeronàutic de l’ETSEIAT són Accenture, AENA, ALG Global, Alstom Wind, Alten, Altran ASCAMM-CTAE, Carandini, Cirbutor, el Colegio de Ingenieros Aeronátucio de España, Doga, Elecnor, Embamat, la Fundació Triptolemos, Gemalto, GMV Innovating Solution, S.L., Grup Costaisa, Gutmar, IDOM Ingeniería y Sistemas, LEITAT+INNO TALENT 25, Kostal Electrica S.A., la Mútua d’Enginyers, Laboratoris Esteve, Lear Corporation, LEITAT&HP, Mazel Ingenieros, Mapro, Mier Comunicaciones, Seat, Sener, Siemens, Solid Ingeniería, Ultramagic, Vueling, Zero2Infinity, el Programa Innova de la UPC, el Programa INSPIRE3 de l’ETSEIAT, UPC Alumni, l’Associació d’Antics Amics de l’ETSEIAT, l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Caixa d'Enginyers, la Cámara de Comercio Alemana para España i l’Ajuntament de Terrassa.

 

L’ETSEIAT de la UPC manté un lligam mol estret i continuat amb tota mena d’empreses dels sectors industrial i aeroespacial. D’aquesta relació se’n beneficia especialment l’estudiantat, que pot realitzar pràctiques remunerades abans de finalitzar els seu estudis. L’any passat, el total aproximat d’hores en pràctiques en empreses que van realitzar els estudiants de l’ETSEIAT va ser de 180.500, distribuïdes en un total de 456 convenis. Els sectors que més estudiants van contractar van ser, per aquest ordre, el sector elèctric i de l’electrònica, les enginyeries professionals, el sector de l’automoció i els seus auxiliars, el sector aeronàutic i, finalment, el de manufactures. Pet titulacions, el major nombre de convenis de cooperació educativa s’ha signat per a estudiants d’Enginyeria Industrial, amb un 55%. Segueix, amb un 30%, els convenis signats per a estudiants del segon cicle  d’Enginyeria en Organització Industrial. El 9% dels convenis se signen per als d’Enginyeria Aeronàutica i, finalment, el 6% per als del segon cicle d’Enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial

 

El VI Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT de la UPC compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Terrassa a través de la Regidoria d’Universitat i Societat del Coneixement. També participen en el patrocini l’empresa Telstar el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, el Colegio Oficial de Ingenieros Aeronáuticos de España (COIAE), la Mútua d’Enginyers, la Caixa del Enginyers i l’Associació d’Amics i Antics Alumnes de l’ETSEIAT.