L’ETSEIAT es consolida com un dels pols d’atracció universitari d’empreses més important de Catalunya per captar professionals

Forum empreses etseiatEl dia 26 de febrer se celebrarà la setena edició del Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT, un dels més importants del panorama universitari català. Inauguraran el Fòrum a les 10h, Joan Vallbé, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, i Antoni Abad, president de la patronal catalana CECOT. Tots dos parlaran sobre la competitivitat a les empreses. A les 12h  el Fòrum de l’ETSEIAT oferirà una taula rodona en la qual participaran  les altres 4 escoles d’enginyeria industrial de Catalunya per  mostrar exemples de la seva relació universitat-empresa en l’àmbit de l’R+D. A les 13h  Joan Francesc Córdoba, cap de planificació d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, explicarà el programa de doctorat industrial que impulsa el Govern.

 

Els recent titulats i l’estudiantat de l’ETSEIAT en Enginyeria Industrial, Enginyeria Aeronàutica, Enginyeria en Organització d’Empreses i Enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial podran contactar directament amb 8 institucions i 42 importants empreses líders al seu sector. El contacte es realitzarà en el decurs del VII  Fòrum d’Empreses dels sectors industrial i aeroespacial organitzat per l’Escola que, enguany, no només s’ha consolidat com un important pol d’atracció empresarial a la cerca de talent, sinó que ha esdevingut una de les cites més importants d’aquestes característiques a Catalunya. Segons els seus organitzadors, “el VII Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT posa de relleu que el teixit industrial  confia en la formació que l’Escola imparteix als futurs professional. Aquest Fòrum il·lustra d’una manera molt clara el talent i l’alt nivell que atresoren els nostres estudiants. La prova és que participen les empreses més importants del país”.

 

Tot seguit a l’acte inaugural, a partir de les 11 hores i fins les 17 hores, el programa es desenvolupa en tres sessions paral·leles de conferències, impartides per directius i responsables de recursos humans de les empreses participants, i 30 estands que permetran a l’estudiantat conèixer les característiques dels perfils professionals que necessiten les empreses. Les empreses, per la seva part, tindran l’oportunitat de reclutar els estudiants que més s’adaptin a les seves necessitats. Igualment, les empreses disposaran d’aquest espai de networking per establir  contacte entre elles.

 

L’ETSEIAT de la UPC, pol d’atracció d’empreses

 

Les empreses i institucions que participen al VII Fòrum d’empreses del sectors Industrial i Aeronàutic de l’ETSEIAT són Abertis, Accenture, AENA, l’Ajuntament de Terrassa, ALG Global, Alstom Wind, Altran, Aritex, Catuav, Celsa, COIAE, Compact Habit, Comsa, Decathlon, Elecnor, Enginyers Industrials de Catalunya, l’EUNCET, la Fundación Universidad Empresa, Gallina Blanca, Global Health Home Devices, GMV Innovating Solution, GTD, HEMAV S.L., Ikea, Ingenieros J.G, Kostal Electrica, la Mútua d’Enginyers, Lear Corporation, LEITAT&HP, Mazel Ingenieros, Mapro, Seat, Sener, Siemens, Synergic Partners, Telstar, TMB, UPC Alumni, Vueling, Zero2Infinity i el Programa Inspire de l’ETSEIAT.

 

Creació d’empreses i emprenedoria

 

Cal destacar la participació de dues empreses creades per joves ex-alumnes de l’ETSEIAT que han participat en el programa INSPIRE3 de promoció del talent i emprenedoria.. Es tracta de les empreses Global Health Home Devices, creada per l’emprenedor Rosendo Garganta i dedicada al dispositius de diagnostic i autotractament a domicili, i HEMAV, dedicada a les aeronaus no tripulades per aplicacions d’observació de la Terra. En aquesta última participen 6 ex-alumnes de diferents titulacions de l’ETSEIAT.

 

Talent per al sector industrial i aeronàutic

 

L’ETSEIAT manté un lligam mol estret i continuat amb tota mena d’empreses dels sectors industrial i aeroespacial. D’aquesta relació se’n beneficia especialment l’estudiantat, que pot realitzar pràctiques remunerades abans de finalitzar els seu estudis. L’any passat, el total aproximat d’hores en pràctiques en empreses que van realitzar els estudiants de l’ETSEIAT va ser de 180.500, distribuïdes en un total de 546 convenis. Els sectors que més estudiants van contractar van ser, per aquest ordre, el sector elèctric i de l’electrònica, les enginyeries professionals, el sector de l’automoció i els seus auxiliars, el sector aeronàutic i, finalment, el de manufactures.

 

Patrocinis

 

El VII Fòrum d’empreses de l’ETSEIAT de la UPC compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Terrassa a través de la Regidoria d’Universitat i Societat del Coneixement. També participen en el patrocini l’empresa Telstar, el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, el Colegio Oficial de Ingenieros Aeronáuticos de España (COIAE), la Mútua d’Enginyers, la Caixa del Enginyers i l’Associació d’Amics i Antics Alumnes de l’ETSEIAT.

 

Més informació a

 

www.etesiat.upc.edu