L’ETSEIAT acull la II Jornada Tècnica de Seguretat Vial

VPELa jornada tractarà l’accidentalitat entre els joves, la fatiga durant la conducció, la reconstrucció dels accidents de trànsit i com es pot refer la vida desprès d’haver-ne patit un.

 

Quin són els factors més influents de sinistralitat a les carreteres? Quins són els col·lectius més afectats pels accidents de trànsit? Quina és la manera més efectiva de reconstruir un accident? Què passa desprès d’haver patit un accident de trànsit?

 

Dimecres, 18 de març, a partir de les 12 h, la sala de Conferències de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), acollirà la II Jornada de Seguretat Vial, en el decurs de la qual es vol donar resposta a aquests interrogants. La jornada està organitzada per la plataforma VPE Seguridad Vial,(VPESV)  creada ara fa un any per professorat del Departament d’Enginyeria Mecànica de la UPC i ex alumnes del Campus de Terrassa.

 

La inauguració de la jornada comptarà amb la intervenció del director del Servei Català de Trànsit, Joan Isern, del director de l’ETSEIAT, Miguel Mudarra, i del coordinador de la plataforma VPESV, el professor José A. Ortiz, docent de la mateixa Escola.

 

El programa de la jornada s’iniciarà amb una ponència de Jordi Casals, director de Centre de Formació en Seguretat de Riscos Laborals FAST Parcmotor, especialitzat en la conducció de tot tipus de vehicles. Casals explicarà qüestions relatives a la accidentabilitat entre els conductors més joves.

 

A continuació, el professor de l’ETSEIAT i membre de VPESV, Jordi Orta, i David Bigorra, graduat en Enginyeria de Tecnologies Industrials per la mateixa Escola, parlaran sobre la fatiga en la conducció.

 

Posteriorment, Manuel Ceballos, coordinador del bloc Colision.org, explicarà les darreres novetats en recerca pel que fa a la reconstrucció d’accidents orientada a les persones.

 

La darrera ponència anirà a càrrec de Marilina Ferrer, directora de l’associació STOP Accidents Catalunya, psicòloga i especialista en atenció a les víctimes. Ferrer centrarà la seva intervenció en les conseqüències que generen els accidents de trànsit i en la manera com les persones que els han patit poden refer la seva vida.

 

La jornada finalitzarà amb un debat obert als assistents, moderat per Francisco Seco Arias, cofundador de la plataforma VPESV, enginyer industrial mecànic per l’ETSEIAT i enginyer tècnic electrònic per l’ Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), també de la UPC.

 

Més informació:

http://www.vpeseguridadvial.com