L’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) de la UPC gradua 130 nous enginyers i enginyeres

EETD’aquests 130 nous enginyers i enginyeres, 48 formen la primera promoció que ha estudiat amb els nous plans d’estudi de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). L’Escola d’Enginyeria de Terrassa va ser un dels primer centres catalans en impartir els estudis adaptats segons els criteris de Bolonya.

 

L’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC) celebra un curs més l’acte de graduació dels enginyers i enginyeres que finalitzen els seus estudis en la promoció 2012-13.

 

El curs 2009-2010, l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) va començar a impartir totes les seves titulacions segons els criteris i les exigències dictades per l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), els anomenats popularment plans de Bolonya. L’EET va ser la primera escola de la UPC en posar en marxa aquest sistema d’estudis universitaris i un dels primers centres catalans en fer-ho. El dia 11 de juliol, a les 19h, al Teatre Principal de Terrassa, es gradua la primera promoció d’enginyers i enginyeres que va iniciar la nova etapa acadèmica de l’EET. Del total de 130 graduats d’aquest curs 2012-2013, 48 són els que formen part d’aquesta primera promoció.

 

A l’acte de graduació assistiran Xavier Cañavate, director de l’EET; Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa i  Francesc Xavier Gil, Vicerrector de política científica de la UPC. Maria Cinta Pastor, Directora Tècnica del Laboratori Dr. Oliver Rodés, i Vicedegana del Col.legi d’Enginyers Tènics Industrials de Barcelona actuarà com a padrina de la promoció. Maria Cinta Pastor és la primera dona vicedegana d’aquesta institució i va guanyar la primera convocatòria del premi Donatech organitzat per la UPC, que valora a les dones amb un currículum destacat en les carreres tècniques i que han aconseguit conciliar la vida personal, familiar i professional.

Dues enginyeres, les millors de la seva promoció.

 

Com cada any, s’atorgaran els premis als estudiants amb els millors expedients de l’EET. El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) lliura el premi a Belen Saiz Güemes per obtenir el millor expedient de les titulacions de l’àmbit de l’Enginyeria Industrial. Per la seva banda, Col·legi d'Enginyers Tècnics i Graduats de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) lliura el premi al millor expedient en l’àmbit de les telecomunicacions a Ana Olivé Heras. Finalment, l’EUNCET Busines School, lliura un premi a Belen Saiz Güemes, com a estudiant amb el millor expedient acadèmic de l’Escola.

 

Distribució del nombre de graduats per titulacions

 

48 titulats en els Estudis de Grau  

Grau en enginyeria elèctrica:  6

Grau en enginyeria electrònica i automàtica: 9

Grau en enginyeria mecànica: 12

Grau en enginyeria química: 4

Grau en enginyeria de tecnologia i disseny tèxtil: 1

Grau d’enginyeria en sistemes audiovisuals:  16

 

72 titulats en els Estudis d’Enginyeria Tècnica
Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Electricitat: 19
Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat electrònica industrial: 22
Enginyeria Tècnica Industrial,  especialitat mecànica: 13
Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat química industrial: 7
Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat tèxtil: 3
Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions, especialitat So i Imatge: 8

 

Màster Universitari d’Enginyeria Tèxtil i Paperera : 10

 

L’Escola d’Enginyeria de Terrassa, una escola centenària

 

L’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) de la UPC és un centre centenari, que va néixer a l’ombra de l’expansió de la indústria tèxtil catalana i que, amb el decurs dels anys i els canvis en l’estructura productiva, social i econòmica, s’ha adaptat constantment a les necessitats del país. Avui, l’EET es caracteritza per la seva vocació innovadora, rigorosa i internacionalitzada aplicada a uns ensenyament de màxima qualitat. Els programes d’estudi s’actualitzen i estructuren considerant continguts i noves metodologies, proporcionant titulacions en consonància amb les directrius europees.

 

S’imparteixen 7 titulacions de grau: Grau en Enginyeria Elèctrica, Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Grau en Enginyeria Mecànica, Grau en Enginyeria Química, Grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil, Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte, i Grau en Sistemes Audiovisuals.  

 

A l’EET estudien cada any prop de 1.500 estudiants procedents, majoritàriament, de poblacions properes, del Vallès occidental i el barcelonès, tot i que també hi ha estudiants procedents de comarques i províncies de tot Catalunya i de la resta de l’Estat.

 

Més informació

 

www.eet.upc.edu