Els estudiants de MotoSpirit de l'ETSEIAT presenten la maqueta inicial de la seva moto de competició

MotoSpirit amb la maquetaMotoSpirit és un grup de vuit estudiants i estudiantes de l’últim curs d’enginyeria industrial de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT). Assessorats pel professor Miguel Ángel González, treballen dissenyant, desenvolupant i construint el prototip d'una moto amb la qual participaran a la competició universitària Motostudent, on s’enfrontaran amb universitats de tot el món. La competició tindrà lloc al circuit de Motorland Aragón (Alcañiz), el proper mes d’octubre de 2014.

 

Vuit estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) s’han embarcat en l’aventura de dissenyar i construir una moto de competició per intentar ser els més ràpids davant altres universitats del món al circuit Motorland (Alcañiz), el proper mes d’octubre.

 

Els membres de l'equip d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) al Campus de Terrassa  han presentat, el  19 de febrer, a les 12h a l’ETSEIAT, la maqueta del prototip a escala real i tot el treball realitzat fins al moment. Durant l’acte, el departament de disseny de l’equip MotoSpirit ha desvetllat el disseny del prototip. L'equip porta molts mesos treballant en el desenvolupament de la seva moto, que serà molt semblant a les que es poden veure en les competicions professionals, perquè contindrà els darrers avanços tecnològics i un disseny atractiu, original i molt esportiu.

A la presentació han assistit les empreses que estan col·laborant amb aquests estudiants per mostrar-los les evolucions del projecte. Algunes d’aquestes empreses participaran activament en l'acte, per augmentar les sinergies que MotoSpirit estableix entre el món empresarial i l'universitari.

Segons explica Gemma Solè, una de les components de l’equip, “ara ja podem mostrar l’aspecte de como serà la nostra moto i, per tant, tenim per davant els mesos més intensos i més apassionants de treball. Tenim moltes ganes de veure rodar, per primera vegada, la moto i sobretot necessitem que el nostre pilot pugui acostumar-se al disseny que hem elaborat abans d'arribar a la carrera d'octubre” argumenta Solè.

 

Com serà la moto de MotoSpirit

 

-Xassís tubular de fibra de carboni. Aquesta és una tecnologia poc experimentada i estudiada en el món del motociclisme de competició que proporciona uns valors de rigidesa i lleugeresa a la motocicleta per sobre dels sistemes convencionals.

 

-Regulació màxima dels paràmetres generals de la moto (distància entre eixos, avanç, comportament suspensions, distribució de pes, desenvolupament final, etc.) Per proporcionar la màxima adaptabilitat a les variabilitats de l'entorn (pilot, circuit, climatologia).

 

-Disseny del carenat de la motocicleta mitjançant la construcció d'una maqueta de clay a escala 1:1, un tipus d'argila industrial utilitzat per les primeres marques per a l'elaboració dels conceptes i que permet optimitzar l'aerodinàmica, ergonomia i estètica de la motocicleta .

 

Crowdfunding amb la plataforma GOTEO

 

L’equip MotoSprint ha iniciat una campanya de Crowdfunding  amb la plataforma GOTEO amb la que, en 40 dies, haurien de recaptar 3.500 € per poder tirar endavant el seu projecte. Amb aquesta quantitat i el suport de les empreses col·laboradores, la motocicleta estarà a punt per competir amb els millors equips universitaris del món.

 

L’equip MotoSpirit

 

MotoSpirit està composat per Daniel Alcalá, Santi Aparicio, Sergi Gusi, David Jiménez, Toni Martí, Eduard Reig, Gemma Solé i Marina Turrà.

El tutor del projecte és el professor Miguel Ángel González López.

Web de la campanya de Crowdfunding

 

http://goteo.org/project/motospirit-project

Més informació

http://motospirit.wordpress.com/

http://www.motostudent.com/