Diana Cayuela, nomenada presidenta del Consell de Campus de la UPC a Terrassa

Diana CayuelaEl rector de  la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Enric Fossas, ha nomenat presidenta del Consell de Campus de Terrassa Diana Cayuela, delegada del rector per al Desenvolupament i la Transferència de Coneixement. La delegada assumeix les funcions que fins ara estaven associades a la figura del delegat del rector, un càrrec que ha ocupat en els darrers temps el professor Francesc Astals.

 

El canvi en l'estructura obeeix a la voluntat de concentrar responsabilitats en els membres del Consell de Direcció, i optimitzar les estructures existents i els càrrecs.

 

Nascuda a Barcelona l’any 1963, Diana Cayuela, que assumeix igualment la presidència de la Comissió de Campus, és llicenciada i doctora en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. És directora d'Investigació i ha desenvolupat la seva carrera a l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER), on ha estat sotsdirectora d'Organització i Promoció i secretària acadèmica. Des de l’any 2004 és responsable del Laboratori de Polímers de l’INTEXTER-INNOTEX Center i, des de 2009, lidera el grup de recerca TECTEX (Tecnologia Tèxtil).

 

Directora de cinc tesis doctorals, Diana Cayuela és autora de 39 articles en revistes científiques indexades i més d’una cinquantena d'articles publicats en revistes de l’àmbit tèxtil. Ha participat en 11 projectes de recerca competitius europeus i estatals, dels quals n’ha dirigit quatre.

 

Quant a la seva activitat de docència, Cayuela ha impartit assignatures d’anàlisi de polímers tèxtils i de caracterització en màsters i doctorats. També ha impartit l’assignatura de Desenvolupament Sostenible en diversos centres de la UPC com a professora de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat. En aquest àmbit, és coautora del llibre Desenvolupament sostenible.

 

Des del 2009, ha estat membre del Claustre Universitari de la UPC i del Consell de Govern des de la seva última constitució.