25 empreses associades a les dues Cambres del Vallès visiten l’activitat d’R+D del Campus de la UPC a Terrassa

Moment de la visitaEl Campus de la UPC a Terrassa, conjuntament amb la Cambra de Comerç de Terrassa i la Cambra de Sabadell han organitzat una visita dirigida a les empreses per tal que coneguin la capacitat de Recerca i Desenvolupament (R+D) dels grups de recerca de la Politècnica al seu campus egarenc. A la jornada han participat 25 empreses d’àmbits molt diversos de la indústria, como poden ser el del plàstic, el tèxtil, les energies renovables, la química, el sector farmacèutic, la metal·lúrgia o la robòtica

 

Un grup de 25 representants  d’empreses associades a les dues Cambres vallesanes han conegut de primera mà una mostra molt significativa  de  la potent realitat innovadora dels grups de recerca del Campus de la UPC a Terrassa. La delegació d’empresaris ha visitat les instal·lacions on desenvolupen la seva activitat 8 grups d’investigadors i investigadores del Campus de la UPC a Terrassa, del total de 37 que hi treballen en R+D; grups  amb una dilatada trajectòria en l’activitat d’R+D, que treballen molt directament amb el sector industrial i que en molts casos, són referència nacional i internacional en el seu àmbit d’expertesa científica i tecnològica.

 

El primer cotxe verd de SEAT, la implementació segura de l’energia eòlica a la xarxa de consum, el sistema de control automatitzat de la xarxa  de clavegueram de Barcelona, la fabricació de teixits 100% antibacterians per a hospitals,  la robotització total dels processos de logística de càrrega de l’empresa DAMM, o les innovacions amb tecnologia pròpia en l’àmbit tèxtil i dels plàstics són alguns exemples de projectes que han pogut conèixer els empresaris.

 

Terrassa, segona ciutat catalana en transferència  d’R+D a la indústria

 

Al Campus de la UPC a Terrassa hi ha 37 grups de recerca a on treballen  441 investigadors i 120 doctors procedents de 25 països. D’aquests 37 grups, 10 pertanyen a la xarxa TECNIO, la qual cosa configura la ciutat de Terrassa com la primera ciutat catalana desprès de Barcelona amb més grups d’R+D treballant directament amb el teixit empresarial.

 

14 spin-offs creades, més de 7 milions d’euros de mitja anuals  facturats en projectes i serveis, mes del 60% dels projectes d’R+D realitzats conjuntament amb PYMES, i la seva ubicació al bell mig de l’àrea del Vallès són altres actius de la Recerca i el Desenvolupament al Campus de la UPC a Terrassa. Aquesta potència investigadora i l’alta concentració de talent, tot molt directament vinculat a la indústria, fan del Campus de la UPC a Terrassa un element clau per al desenvolupament de la ciutat de Terrassa, de l’entorn de Vallès i del país.
 

Més informació a
www.terrassa.upc.edu

www.recercaterrassa.upc.edu