16 importants empreses participen en un seminari de formació sobre tecnologies que incrementen la producció

IV MES El grup de Control i Gestió Integrada de la producció (CGIP) de la UPC ,  General Elèctric Inteligent Platform i la Regidoria d’Universitats i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa organitzen un seminari de formació en sistemes MES (Maufacturing Execution System). Els sistemes MES  estan formats per una sèrie de programes informàtics cooperatius i s’utilitzen per millorar el rendiment dels entorns productius. El CGIP de la UPC és un grup de referència internacional en aquest àmbit tecnològic.

 

Els sistemes MES són un conjunt d’aplicacions software de tipus col·laboratiu destinats a millorar la productivitat de les empreses.  Amb els sistemes MES les empreses aconsegueixen obtenir informació productiva en temps real per millorar la capacitat productiva. El grup de Control i Gestió Integral de la producció (CGIP) al Campus de Terrassa de la UPC és expert en MES i un dels referents internacionals en recerca i innovació relacionada amb aquesta tecnologia. El  MES Seminar se centrarà  en com aquest conjunt d’aplicacions informàtiques s’erigeixen com a eina clau en el procés de presa de  decisions estratègiques, amb l’objectiu de millorar significativament la productivitat de les  empreses.

 

Per això, juntament amb una companyia puntera en aquest àmbit com és General Elèctric Inteligent Platform, i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa,  el CGIP de la UPC ha organitzat la sissena edició d’aquest  seminari de formació tècnica,  al qual s’hi han inscrit 16 importants  empreses. El seminari està dividit en dos parts. La primera part serà de conceptualització i els participants reforçaran i ampliaran els coneixements  relacionats amb la gestió automatitzada de la producció. A la segona part, els representants de les empreses realitzaran pràctiques de laboratori sobre els conceptes assimilats anteriorment.

 

El seminari MES serà inaugurat a les 9 hores per Francesc Astals, delegat del rector de la UPC al campus de Terrassa, i per Juan Antonio Gallardo, regidor  d’Universitats i Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa

 

El professorat del seminari MES  és  Juan Carlos Hernández, i Rita Planas, del grup CGIP.