‘Orbital 40’ connecta, a l’Edifici Gaia de la UPC, els agents d’R+D amb les empreses de Terrassa

recercaA ‘Connectem la innovació’ estan confirmades més de 200 interaccions universitat-empresa, la participació de 20 empreses, de 16 grups de recerca de la UPC, del centre tecnològic LEITAT, del clúster de fotònica Secpho i de 3 empreses spin-off de la UPC.

 

El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, organitza “Terrassa en Òrbita”, un conjunt d’accions destinades a difondre, visibilitzar i propiciar l’activitat d’R+D que es realitza a Terrassa i  a apropar els agents que desenvolupen activitats d’R+D a la capital vallesana. Dins d’aquest marc, el dia 9 d’octubre, a partir de les 9h tindrà lloc a l’Edifici Gaia de la UPC la jornada  “Connectem la innovació” en la que Orbital 40 compta amb la col·laboració activa dels seu socis, La  Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech(UPC) i el Centre Tecnològic LEITAT. Totes dues institucions aportaran la seva dilatada experiència en la transferència de tecnologia cap a les empreses: la UPC amb la participació de  16 grups de recerca  i de 3 empreses spin-off; LEITAT amb les seves tres divisions tecnològiques. El clúster de fotònica Secpho sumarà també a la jornada la seva trajectòria de relacions amb el teixit empresarial.

 

200 interaccions amb  20 empreses

 

‘Orbital 40’ ha plantejat “Connectem la Innovació” com una plataforma de net working directe a la que empresaris de la ciutat de Terrassa i del Vallès contactaran directament, a través d’entrevistes de 15 minuts,  amb 16 grups de recerca de la UPC, amb 3 empreses spin-offs,  amb el Centre Tecnològic LEITAT i amb el clúster de Fotònica Secpho. Durant la jornada  es produiran més de   200 interaccions entre la UPC, LEITAT, el clúster de fotònica Secpho i les 20 empreses que s’han sumat a aquesta iniciativa. I és que els objectius de  “Connectem la Innovació”  són visibilitzar la innovació tecnològica que es realitza a Terrassa, posar en contacte als agents d’R+D de la ciutat amb el teixit empresarial de Terrassa i donar a conèixer la ciutat egarenca com un dels principals pols d’atracció a l’àrea del Vallès, generadora d’oportunitats de negoci i de qualitat de vida.

 

Projectes R+D d’èxit

 

El programa de la jornada inclou breus presentacions públiques de projectes  exitosos de d’R+D realitzats amb empreses per la UPC i  LEITAT, tant d’àmbit estatal como internacional; projectes  diversos realitzats per a sectors tan variats com son el sanitari, el biotecnològic, el sector energètic, de gestió i  tractament d’aigües, del control eficient de la producció, de la fotònica aplicada a la indústria i dels nous materials. Per la seva part, l’empresa spin off de la UPC, BIPROCEL, explicarà  l’experiència de transformar una patent universitària en un producte de valor afegit per al mercat.

 

Terrassa, segona ciutat catalana en transferència de tecnologia

 

La UPC i LEITAT han posicionat  Terrassa com la segona ciutat catalana amb més grups de recerca de la Xarxa TECNIO, és a dir, els grups que  transfereixen directament la seva activitat innovadora cap a la Indústria.

 

Al Campus de la UPC a Terrassa treballen  441 investigadors i 120 doctors procedents de prop de 30 països, contractats per projectes específics. Aquesta concentració de talent es distribueix en 37 grups de recerca que treballen en tots els àmbits de la indústria, la ciència i la tecnologia.

 

D’aquests 37 grups, 10 són membres de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya i formen part del Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT) de la UPC, la qual cosa representa el 50% del total. Es tracta de grups amb una alta capacitat de transferència de tecnologia i de coneixement a la indústria. L’any passat, la UPC al campus de Terrassa va facturar 10 milions d’euros per la seva activitat d’R+D. El 60% dels projectes es van realitzar amb empreses.

 

Per la seva part LEITA,T amb un total de 214 col·laboradors i col·laboradores, dels quals un 16% d’ells són doctors, porta a terme la gestió de 251 propostes de projectes d’R+D+I, dels quals actualment esta executant 222 amb col·laboració amb empreses i institucions al màxim  nivell nacional i internacional.

 

LEITAT, és membre de TECNIO  i reconegut pel Ministerio de Economía y Competitividad, és un Institut Tecnològic que té com a objectiu col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic tant als productes com als processos i focalitza la seva activitat en la recerca i el desenvolupament industrial (R+D+2I). Com Partner Tecnològic té una clara vocació d’adaptació per transformar els reptes tecnològics en valor econòmic i social.

 

Protagonistes de “Connectem la Innovació”

20 Empreses

AMATE ELECTROACÚSTICA SL (MASTER AUDIO)
AZBIL TELSTAR TECHNOLOGIES
BCN PISCICULTURA IBERICA SL
CEMU - CENTRE MÈDIC ULSET SL
CIRCUTOR
CIRSA GAMING CORPORATION SA
COPCISA
DISFAUT INFENIERIA
Emorganizer
ETHOS SMART ENVIRONMENTS
GMG
ILIMIT COMMUNICATIONS
INEO PROTOTIPOS SL
INNOROCKET SL
KERN PHARMA SL
MARTEEN SPORTS WAX
SECE
SYMERGIC PARTNERS SL
UNIDESA
XPRESA.

 

16 Grups de recerca UPC
CD6
CGIP
CIEFMA
CIPAGRAF
CTF
CTTC
GBMI
INTEXTER (ENMA I TECTEX)
LEAM
LITEM
MCIA
MSM LAB
SAC
SEER
TIEG

 

Centre Tecnològic LEITAT
LLEITAT Environment
LEITAT Fast Moving consumer goods
LEITAT New production processes

 

3 empresses spin off UPC
BIPROCEL
FLUBETECH
RD MES
 

 

 

Més informació
www.orbital40.com

www.recercaterrassa.upc.edu

www.leitat.org

www.secpho.net